Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ) του ΥπΕΠΘ και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο(Ε.Α.Π.)

Στο πλαίσιο της στρατηγικής για δομική και λειτουργική ανάπτυξη της Διά Βίου Εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια στη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ) του ΥπΕΠΘ και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) προχωρούν στην ανανέωση του «Μνημονίου Συνεργασίας». Η συνεργασία μεταξύ των δυο φορέων ξεκίνησε το 2006 και έχει ήδη δώσει τους πρώτους καρπούς της.

Το νέο «Μνημόνιο Συνεργασίας» θα υπογράψουν αύριο, 20 Δεκεμβρίου, στην Πάτρα, εκ μέρους της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. ο Γενικός Γραμματέας, Επίκ. Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς, και εκ μέρους του Ε.Α.Π., ο Πρόεδρος της Δ.Ε., Καθηγητής κ. Παναγιώτης Σιαφαρίκας.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η λειτουργία «Πυλών του Ε.Α.Π.» στους νομούς-έδρες των Περιφερειών της χώρας. Η λειτουργία των «Πυλών» θα υποστηρίζεται από τις αντίστοιχες δομές της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.

Όπως αναγράφεται στο μνημόνιο, η Γ.Γ.Δ.Β.Μ. θα παραχωρήσει προς χρήση στο Ε.Α.Π. δομή της (Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Κ.Ε.Ε.) σε κάθε Περιφέρεια της χώρας για τη λειτουργία «Πύλης του Ε.Α.Π.», με σκοπό την παροχή υπηρεσιών στους φοιτητές του Ε.Α.Π. και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες συγκεκριμένα είναι:
-Η παροχή πληροφοριών για τα προγράμματα Σπουδών του Ε.Α.Π.
-Η λειτουργία Βιβλιοθήκης με το εκδοτικό έργο του Ε.Α.Π.
-Η χρήση αίθουσας πληροφορικής.
-Η συνεργασία σε προγράμματα εκπαίδευσης και έρευνας.
-Η σύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες και φορείς.
-Η οργάνωση διαλέξεων και ομιλιών

Ακόμη:
Οι «Πύλες του Ε.Α.Π.» θα λειτουργούν τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 6.00 μ.μ.
Η Γ.Γ.Δ.Β.Μ. θα αναλάβει τη διοικητική και τεχνολογική υποστήριξη των «Πυλών του Ε.Α.Π.».
Η συνεργασία θα ξεκινήσει από την 1/1/2009, ενώ η λήξη της προβλέπεται για την 31/12/2011.
Όπως σημειώνει ο Γ.Γ της ΓΓΔΒΜ κ. Κ.Τσαμαδιάς, «Προχωρούμε με στήριξη του Υπουργού κου Στυλιανίδη και με κεντρικό μήνυμα «Τα χρήματα μπορεί να χαθούν. Οι γνώσεις και οι δεξιότητες ποτέ. Η δια βίου μάθηση επιλογή ζωής για κάθε πολίτη της χώρας». Ξεχωριστή θέση για μας έχει η συνεργασία μας με τη Δ.Ε. του Ε.Α.Π. και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της, καθηγητή κο Παναγιώτη Σιαφαρίκα. Η συνεργασία αυτή έχει δώσει θετικά αποτελέσματα. Θέλουμε να τη συνεχίσουμε με ευθύνη και δημιουργική προσέγγιση, υπογράφοντας την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger