Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Παιδική θεατρική παράσταση

Τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου στις 6μ.μ. στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας το θέατρο μαριονέτας ‘' Ο γαργαλιστής'' θα παρουσιάσει το‘'Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού''.
Πρόκειται για παιδική θεατρική παράσταση που χρηματοδοτεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου, με απόφαση του Νομάρχη κ. Σήφη Αναστασάκη, επιλέγοντας να διοργανώσει φέτος για πρώτη φορά, εκδηλώσεις με αποδέκτες τα παιδιά.Η είσοδος είναι δωρεάν

Το έργο
Ο Γαργαληστής, είναι ένας «παράξενος και ξακουστός ληστής», που κλέβει λίγο από το γέλιο που περισσεύει στα παιδιά, για να το χαρίσει σε εκείνα που τους λείπει.
Για να πραγματοποιήσει όμως την αποστολή του χρειάζεται τη μαγική συνταγή που μόνο η θεία του γνωρίζει- μόλις όμως εκείνη εμφανίζεται σπέρνει πανικό με τα καμώματά της.
Ο χρόνος του Ληστή είναι λίγος και τα πράγματα δυσκολεύουν όταν παρουσιάζεται ένας αστυνομικός από τον οποίο πρέπει γρήγορα να ξεφύγει -αφού πρέπει να μοιράσει στα παιδιά το γρηγορότερο το γέλιο που κουβαλάει!
Η παράσταση
Τρεις κουκλοπαίχτες συναντούν τους ήρωες του παραμυθιού και αφηγούνται την ιστορία με το δικό τους τρόπο.
Σε μια πλατεία συναντιούνται όλοι οι συντελεστές και παίρνουν μέρος στη δράση άλλοτε για να βοηθήσουν τους ήρωες και άλλοτε για να διασκεδάσουν μαζί τους.
Επτά μαριονέτες κινούνται με πολύπλοκους μηχανισμούς και ζωντανεύουν τους χαρακτήρες με ακρίβεια και συγχρονισμό, όπου σε συνδυασμό με στοιχεία μιμικής, θεάτρου σκιών και ατμοσφαιρικούς φωτισμούς παίζουν, χορεύουν, ξαφνιάζουν, ανατρέπουν την ιστορία και διασκεδάζουν με ήχους, μουσική και τραγούδια.
Οι περιπέτειες του Γαργαληστή είναι αστείες όσο και συγκινητικές, προβληματίζουν και ταυτόχρονα προκαλούν, εκπλήσσοντας πολλές φορές το κοινό!
Η παράσταση είναι μια σύνθεση από εικόνες, ήχους, μουσική και τραγούδια και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Στίχοι-μουσική :Δημήτρης Μπασλάμ

Σκηνοθεσία-διασκευή, κατασκευή κούκλας:

Θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

Εμψυχωτές:Νίκος Tόμπρος , Ελένη Παναγιώτου, Κων/να Μάρα

Κατασκευή σκηνικών:Δημήτρης Θεοχάρης

Εικαστική επιμέλεια σκηνικών:Θωμάς Σταυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger