Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Κατάλληλοι ψεκασμοί σε αμπέλια και ελιές

Τις απαραίτητες οδηγίες στους αμπελουργούς και τους ελαιοπαραγωγούς για την αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών των καλλιεργειών τους δίνει με ανακοίνωσή του το Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα για το αμπέλι αναφέρει τα πααρκάτω:
Περονόσπορος: Οι μέχρι σήμερα καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν την εκδήλωση της ασθένειας. Δεν χρειάζεται να γίνονται άσκοποι ψεκασμοί.
Ωίδιο: Οι πρώτες προσβολές εμφανίστηκαν σε βλαστούς και σε φύλλα το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Τα αμπέλια πρέπει να ελέγχονται και να προστατεύονται.
Ευδεμίδα: Η πρώτη πτήση του εντόμου ξεκίνησε στις πρώιμες περιοχές στα μέσα Μαρτίου. Δεν υπάρχει λόγος καταπολέμησης στο στάδιο αυτό της καλλιέργειας.
Ψευδόκοκκος: Οι συλλήψεις στο δίκτυο παγίδευσης είναι μηδενικές. Δεν υπάρχουν ενδείξεις μετακίνησης των θηλυκών από τους κορμούς των πρέμνων προς τη βλάστηση. Δεν χρειάζεται ακόμα καταπολέμηση.

Ελιά
Στις πρώιμες περιοχές ξεκινάει η άνθηση της ελιάς, ενώ στις μεσοπρώϊμες και στις όψιμες περιοχές συνεχίζεται το φούσκωμα των ανθέων και ο σχηματισμός των ταξιανθιών αντίστοιχα.
Πυρηνοτρήτης:Η πτήση του εντόμου στις πρώιμες περιοχές ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου. Παρατηρούνται υψηλοί πληθυσμοί στο δίκτυο παγίδευσης. Σε ανθοταξίες πρώιμων περιοχών βρέθηκαν αυγά. Περισσότερα...

Πηγή:Agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger