Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Υλοποιούνται και Δημοπρατούνται σημαντικά έργα στο Δήμο Μακρύ Γιαλού

Σημαντικά έργα υλοποιούνται και ολοκληρώνονται το τρέχον διάστημα στο Δήμο Μακρύ Γιαλού, πολλά νέα ξεκίνησαν ήδη, ενώ παράλληλα πολλά άλλα δημοπρατούνται τις προσεχείς ημέρες.
Συγκεκριμένα όσον αφορά τα υπό εξέλιξη έργα πρόκειται για την Ανάπλαση του Αγροκηπίου Λιθινών, την Ανάπλαση της Παραλίας στα Αχλία, την Ανάπλαση του οικισμού Χρυσοπηγής και την Επισκευή και Συντήρηση του δημοτικού κτηρίου στα Αχλία, ενώ στον τομέα της άρδευσης πρόκειται για το έργο Σκάλες – Βίγλα, για την κατασκευή δεξαμενής και αγωγού μεταφοράς νερού Μεγάλα Σπήλια-Σκάλες του δ.δ Αγίου Στεφάνου και για τον αγωγό μεταφοράς νερού από Χοντροβολάκους έως Περιστεριώνα του δ.δ Ορεινού. Η ολοκλήρωσή τους αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης «πρόκειται να συμβάλουν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων και στην περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου Μακρύ Γιαλού.
Όσον αφορά τα νέα έργα που τώρα ξεκίνησαν αυτά εστιάζονται στον τομέα της Οδοποιίας και είναι: Βελτίωση Δημοτικής Οδοποιίας στο δ.δ Σταυροχωρίου και Βελτίωση Οδικού Δικτύου Ορεινό – Θριπτή στο δ.δ Ορεινού. Συγκεκριμένα η βελτίωση της οδοποιίας στο δ.δ Σταυροχωρίου περιλαμβάνει τσιμεντοστρώσεις αγροτικών και δημοτικών δρόμων στο Σταυροχώρι, στον Κουτσουρά και στη Λάπιθο. Στον Κουτσουρά οι Τσιμεντοστρώσεις θα γίνουν από τον Περιφερειακό μέχρι και την Ομανιτιά και στη Λάπιθο από το χωριό έως Κοιμητήριο (ο δρόμος του κοιμητηρίου). Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος « το ύψος του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στις 170.000,00 ευρώ. Συνολικά θα τσιμεντοστρωθούν δρόμοι μήκους 4 περίπου χιλιομέτρων» και όπως είπε «η αναγκαιότητα υλοποίησής του έργου αυτού ήταν μεγάλη αφού αφορά δρόμους που χρησιμοποιούνται από τον κόσμο σε καθημερινή βάση .
Συγκεκριμένα για τη βελτίωση του οδικού δικτύου Ορεινό – Θριπτή όπως μας είπε ο Δήμαρχος έχουν ξεκινήσει ήδη οι χωματουργικές εργασίες για τα τεχνικά έργα και αναμένονται οι τσιμεντοστρώσεις κατά τμήματα. Το ύψος του έργου ανέρχεται στα 160.000.00 και αναμένεται με την κατασκευή του να λύσει το μακροχρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους διερχομένους.

Τέλος σχετικά με τα υπό δημοπράτηση έργα αυτά αφορούν κυρίως αναπλάσεις στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού. Αναλυτικότερα έχει δημοπρατηθεί ήδη στις 28.4 η Πλακόστρωση του Παραλιακού Δρόμου Μακρύ Γιαλού και αναμένονται μέσα στο Μάιο οι δημοπρατήσεις των έργων Βελτίωση Κοινοχρήστων χώρων Μακρύ Γιαλού (25.5) και Ανάπλαση παραλίας Ανάληψης (12.5)
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος «Στόχο μας αποτελεί η υλοποίηση του προγράμματός προκειμένου μέσα από αυτό να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του Δήμου μας και να λύσουμε τα προβλήματα που επί σειρά ετών ταλαιπωρούσαν τους δημότες και τους επισκέπτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger