Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ο Γεν. Γραμ της Περιφέρειας Κρήτης κ. Τσόκας και ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Καρχιμάκης προσκεκλημένοι στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας αλλά και ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Καρχιμάκης Μιχάλης προσκεκλημένοι της Ελληνικής Ομογένειας παρέστησαν στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη για την επέτειο της 25 ης Μαρτίου παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ζώη και λοιπής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στην οποία πήραν μέρος με την ομάδα των Κρητικών ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκης , ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σ. Τσόκας, οι βουλευτές κ. Καρχιμάκης και Νιώτης, ο πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής κ. Βελιβασάκης και Κρήτες της ομογένειας.
Μετά την παρέλαση ο κ. Τσόκας μιλώντας σε ομογενειακά μέσα ενημέρωσης έκανε λόγο για ψυχική ανάταση και πρόσθεσε: Με ξεχωριστή χαρά και συγκίνηση βρίσκομαι, σε μια γιορτινή επέτειο, που διαχρονικά μεταφέρει το μήνυμα της εθνεγερσίας του 1821.
Ενωμένοι και αποφασιστικοί, με πίστη στα δίκαια και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, οι Έλληνες δώσαμε - και κερδίσαμε - μια δύσκολη μάχη.
Η θέση μας, αποτέλεσμα σταθερότητας και αποφασιστικότητας, σύνεσης και τόλμης. Είναι αποτέλεσμα ισχυρού εσωτερικού μετώπου και συμβολής του Απανταχού Ελληνισμού, ο οποίος αποτελεί την μεγαλύτερη δύναμη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
Θα ήθελα να επαναλάβω ότι όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασιστικοί, μπορούμε να βάζουμε ψηλούς στόχους και να τους κερδίζουμε κι αυτό όχι μόνο προς όφελος όλων μας αλλά προ πάντων για την πατρίδα μας και τις γενιές που έρχονται.
Στην παρέλαση πήραν μέρος πάνω από 20.000 άτομα και την παρακολούθησαν περισσότερα από 100.000 σύμφωνα με τους οργανωτές της.
Ο Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης είχε εξάλλου συνάντηση σε θερμό κλίμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger