Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Πολλών ειδών αντιδράσεις για την Απόφαση του ΣΤΕ για τη Μονή Τοπλού

Με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα και με την τοποθέτησή τους σε σχέση με την επένδυση, δέχτηκαν χθες οι φορείς του Λασιθίου την είδηση για την ακύρωση από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, των επενδύσεων που είχε προγραμματίσει η Loyalward ltd στην περιοχή του Κάβο Σίδερο της επαρχίας Σητείας. Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως η σχετική απόφαση προκάλεσε αίσθηση καθώς έφερε την ανατροπή σε όσα θεωρούνταν από κάποιους δεδομένα και δρομολογημένα.
Να υπενθυμίσουμε ότι στην έκταση (26.000 στρέμματα) στο Κάβο Σίδερο την οποία είχε παραχωρήσει η Μονή Τοπλού & το Ίδρυμα «Παναγία η Ακρωτηριανή» στην εταιρία προβλεπόταν μεταξύ άλλων η δημιουργία τουριστικών, αθλητικών εγκαταστάσεων, συνεδριακών κέντρων, γκολφ κ.ά.
Στην σύσκεψη, που έγινε «κεκλεισμένων των θυρών», στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, έγινε δεκτή η εισήγηση της συμβούλου κ. Κατερίνας Χριστοφορίδη, σύμφωνα με την οποία η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου δεν είναι νόμιμη καθώς δεν είχε προηγηθεί πρόβλεψη οργανωμένης δραστηριότητας με βάση χωροταξικό σχεδιασμό.

Ηγούμενος: «Περιμένουμε την εισήγηση»:
Ο ηγούμενος της Μονής Τοπλού, Φιλόθεος Σπανουδάκης, υπήρξε «λακωνικός» στις δηλώσεις του, λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και δεσμεύτηκε να μιλήσει εφόσον δοθεί στη δημοσιότητα το κείμενο της απορριπτικής για την επένδυση εισήγησης.
«Είχαμε πληροφορηθεί ότι το ΣτΕ θα δεχόταν την εισήγηση της εισηγήτριας κ. Κατερίνας Χριστοφορίδου. Ωστόσο δεν μπορούμε να μιλήσουμε, αφού δεν έχουμε επαρκή πληροφόρηση. Δεν γνωρίζουμε ποια σημεία της εισήγησης δέχεται και ποια απορρίπτει το συμβούλιο. Μπορεί να τίθενται κάποιοι όροι, ή και να ζητούνται κάποιες αλλαγές. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα αν δεν διαβάσουμε την εισήγηση», επισήμανε και επανέλαβε, «δεν είναι εύκολο στα τυφλά να εκφράζεσαι χωρίς να έχεις αντικείμενο μπροστά σου…».

Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger