Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Παρουσία του Υφυπουργού κ. Πλακιωτάκη στο επίσημο γεύμα με την τριμερή επιτροπή της προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης

Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της Α.Ε. του Προεδρεύοντος του Τριμελούς Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης κυρίου Nebojsa Radmanovic και της κυρίας Dijana Radmanovic.

Την Ελληνική αντιπροσωπεία εκτός της κας Πετραλιάς αποτελούσαν και η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Σοφία Καλαντζάκου, ο Δ/ντης Διπλωματικού Γραφείου ΠτΔ κ. Θεόδωρος Πασσάς, ο Έλληνας Πρέσβης στην Βοσνία κ. Προκόπης Μαντζουράνης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, οι Βουλευτές κ.κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Βασίλης Κεδίκογλου, ο Δ/ντης Εθιμοτυπίας ΥΠΕΞ κ. Μητσιάλης Αναστάσιος και η Γενική Γραμματέας του ΕΒΕΑ κα. Αλεξάνδρα Πάλλη.

Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη -Πετραλιά κατά την ομιλία της στο γεύμα που παρέθεσε τόνισε:

«Η επίσκεψη στην Ελλάδα του Προέδρου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης δείχνει τους κοινούς δεσμούς που έχουν οι δυο χώρες, επιβεβαιώνει τις κοινές καταβολές από τον πολύπαθο χώρο των Βαλκανίων, αλλά και μας υποδεικνύει την ανάγκη να εμβαθύνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας σε όλους τους καίριους τομείς της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, του εμπορίου.

Τα τελευταία χρόνια η σχέση της Ελλάδας με την Βοσνία-Ερζεγοβίνη βρίσκεται σε μια τροχιά ανάπτυξης. Η πολιτική συνεργασία σε συνδυασμό με την οικονομική συνεργασία, έχει προσδώσει στις σχέσεις αυτές ιδιαίτερη σημασία και ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει νέες προϋποθέσεις για την επιπλέον ανάπτυξη και ουσιαστικοποίησή τους.

Γνωρίζετε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα της Ευρώπης στα Βαλκάνια. Είναι η πρώτη χώρα που συνέβαλε στην ευρωπαϊκή προοπτική και στις άλλες γειτονικές χώρες.

Σήμερα η Βοσνία-Ερζεγοβίνη ακολουθεί με συνέπεια μια πολιτική για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την προοπτική αυτή στηρίζουμε ολόψυχα, γιατί πιστεύουμε ότι οι χώρες των Βαλκανίων είναι οργανικό κομμάτι της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αλλά και γιατί με την πλήρη ένταξή τους στην ευρωπαϊκή οικογένεια, οι βαλκανικές χώρες θα έχουν αποκοπεί πλήρως από τις εκκρεμότητες του παρελθόντος».

Σήμερα που η διεθνής οικονομική κρίση χτυπά την πόρτα όλων μας, είναι ζωτική ανάγκη να ενισχύσουμε, να επιταχύνουμε τόσο τα βήματα της συνεργασίας μας σε διμερές επίπεδο, όσο και τα βήματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Με τη σύσφιξη των σχέσεών μας θωρακίζουμε την ειρήνη, τη συνεργασία και την κοινή μας πορεία στο μέλλον στο χώρο των Βαλκανίων, έναν χώρο που προσπαθεί σήμερα να κλείσει οριστικά τις πληγές που άνοιξαν τα υπολείμματα του εθνικισμού, της υπανάπτυξης, της μισαλλοδοξίας.

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη γνωρίζει ότι η Ελλάδα, οι πολίτες της είναι φίλοι της, είναι σύμμαχοί της, είναι συνοδοιπόροι της στην κοινή προσπάθεια ώστε ο χώρος των Βαλκανίων να είναι χώρος ανάπτυξης και ευημερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger