Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Λιγότερη κατανάλωση κρασιού λόγω κρίσης

Λιγότερο κρασί κατανάλωσαν οι φίλοι του οίνου σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη το έτος 2008, λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από τη Διεθνή Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου.

Η παγκόσμια κατανάλωση οίνου που έφτασε τα 243 εκατομμύρια εκατόλιτρα το 2008, μειώθηκε κατά 2 εκατομμύρια εκατόλιτρα σε σχέση με το 2007, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, Φεντερίκο Καστελούτσι.

Φαίνεται ότι τα προβλήματα για του αγρότες στη Σητεία συνεχίζονται και στο προϊόν του κρασιού και μετά την κρίση στο ελαιόλαδο τα προβλήματα θα συνεχιστούν και στο άλλο προϊόν που παράγει η επαρχία μας. Ελπίζουμε ότι θα διαψευσθούμε και τα πράγματα δε θα είναι δυσάρεστα αλλά είναι κρίμα μια πολύ καλή παραγωγή να μη βρίσκει τρόπο να αναπτυχθεί και μέρα με τη μέρα ένα από τα βασικότερα προϊόντα που κάποτε συντηρούσαν την αγροτική οικονομία της επαρχίας μας μέρα με τη μέρα να γίνεται όλο και μικρότερο. Είναι που είναι λίγοι οι παραγωγή σε λίγο είναι πιθανό να βλέπουμε στη Σητεία να αγοράζουμε το κρασί ή το χειρότερο να μην έχουμε στράφυλα για τη ρακί.

Και δεν είναι ότι δεν θα έχουμε ποτό αλλά ότι η τοπική οικονομία συρρικνώνεται μέρα με την ημέρα. Ελπίζουμε η οικονομική κρίση να μην είναι δικαιολογία και ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από την περιγραφή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger