Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Minoan Group: Επιμένει στην επένδυση στη Σητεία

Αποφασισμένοι να υλοποιήσουν την επένδυση του 1,2 δισ. ευρώ στο ακρωτήρι Κάβο Σίδερο στη Σητεία Κρήτης, τροποποιώντας και προσαρμόζοντας τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι οι επικεφαλής του βρετανικού οίκου Minoan Group.

Παρά την ακύρωση από την ολομέλεια του ΣτΕ της κοινής υπουργικής απόφασης, με την οποία είχε εγκριθεί η ΜΠΕ για το τουριστικό θέρετρο στην έκταση των 26.000 στρεμμάτων, οι Βρετανοί δεν δείχνουν να παραιτούνται από τα σχέδιά τους, τα οποία μετρούν ήδη δέκα χρόνια αναμονής και προφανώς θα χρειαστεί ακόμη αρκετό χρονικό διάστημα μέχρις ότου αυτά πραγματοποιηθούν (αν τελικά δοθεί το πράσινο φως για την επένδυση).

Σύμφωνα με τα στελέχη της Minoan Group, η απόφαση του ΣτΕ δεν ακυρώνει το έργο στο σύνολό του (χαρακτηριστικά αναφέρουν πως δεν απαγορεύει τη δόμηση στη συγκεκριμένη έκταση) αλλά μόνο συγκεκριμένα σημεία της ΜΠΕ, τα οποία θα γνωστοποιηθούν περί τα τέλη του έτους όταν καθαρογραφεί και ανακοινωθεί επισήμως η σχετική γνωμοδότηση. Περισσότερα...

Πηγή:Euro2day.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βλακες ειναι να κανουν πισω? Και απο που θα εισπρατουν για να ζουν?

Ανώνυμος είπε...

Θα συνεχισουν να αρμεγουν τους μετοχους τους μεχρι το τελος. Στο μεσοδιαστημα θα τους πουλανε παραμυθι και ελπιδα...

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger