Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Κλειστές αύριο οι Νομαρχίες της χώρας

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, συμμετέχοντας στην 24ωρη κινητοποίηση της ΕΝΑΕ, που στόχο έχει την παροχή λύσεων από την κυβέρνηση, στα οικονομικά, λειτουργικά & θεσμικά προβλήματα της ΝΑ.
Ο νομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης Αναστασάκης, μιλώντας για τη σημερινή κινητοποίηση ανέφερε: «Για πρώτη φορά από την καθιέρωση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι Νομαρχίες κλείνουν, γεγονός που σηματοδοτεί το τέλμα στο οποίο βρίσκονται… Για παράδειγμα το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Μιας βασικής αρμοδιότητας των ΝΑ, όπου το κράτος δεν φρόντισε μέχρι σήμερα να καλύψει τα κονδύλια που απαιτούνται για την ενέργεια αυτή. Επίσης, ακόμα δεν έχει εκταμιευτεί ποσό για τη μεταφορά των μαθητών κατά τα παρελθόντα έτη (2008-2009), ενώ για τις μεταφορές του 2007 υπάρχει χρεωστικό υπόλοιπο της τάξεως του 2.500 ευρώ, χωρίς βεβαίως να συνυπολογίσουμε την προκήρυξη και το σχετικό ποσό που αναλογεί για τη φετινή χρονιά. Επιπλέον ζητάμε την άμεση στελέχωση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων».

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση της «Τ», απάντησε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δουλεύει σήμερα, στην κυριολεξία, με προσωπικό ασφαλείας! «Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου, δουλεύει με προσωπικό ασφαλείας, ενώ τα κενά σε θέσεις υπερβαίνουν το 65%. Ζητάμε χρήματα για τη στήριξη του οδικού δικτύου, γιατί εν προκειμένω μας επιχορήγησαν με μεγαλύτερες αρμοδιότητες, μη έχοντας εκχωρήσει τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις, ενώ πριν από ένα χρόνο ο υπουργός Οικονομικών είχε δεσμευτεί ότι θα έστελνε 120.000.000 ευρώ, σε όλες τις Νομαρχίες, (1.700.000 ευρώ στη ΝΑ Λασιθίου) και μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν "έχει έρθει ούτε ένα ευρώ" αλλά ούτε και άλλος θεσμοθετημένος πόρος που να σχετίζεται με τα τέλη "αδείας και κυκλοφορίας των οχημάτων", τον οποίο κατάργησαν με διάταξη χωρίς καμία ενημέρωση. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να κινδυνεύει τόσο ο προϋπολογισμός όσο και οι δράσεις που είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε με τα χρήματα αυτά», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Αναστασάκης, πέραν των κινητοποιήσεων σε ελλαδικό επίπεδο, σήμερα ο ίδιος αλλά και οι νομάρχες σε παγκρήτιο και πανελλαδικό επίπεδο, θα παραστούν σε πορεία, που θα πραγματοποιηθεί στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.
Ερωτώμενος σχετικά με τη στελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑ Λασιθίου, ο νομάρχης έκανε γνωστό ότι υπάρχουν πολλά κενά. «Το 2008 δεν εγκρίθηκε καμία θέση. Το ίδιο συνέβη και το 2009. Κοντολογίς από τις θέσεις που εγκρίθηκαν το 2006 και οι οποίες προχώρησαν μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ούτε ένα άτομο δεν έχει έρθει ακόμα στο ν. Λασιθίου» σημείωσε ο νομάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger