Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Ερώτηση του Βουλευτή Λασιθίου κ. Μιχάλη Καρχιμάκη για τοπικά θέματα

ΕΡΩΤΗΣΗ Για τους κ.κ. Υπουργούς Απασχόλησης και Εσωτερικών

Θέμα: «Η Υποβάθμιση της ΥΠΑΔ στο Ν. Λασιθίου από την έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε αξεπέραστες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που δυσχεραίνουν και επιβαρύνουν και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αλλά και τη λειτουργία ενός οικονομικού κύκλου που σχετίζεται με την καλή λειτουργία της Υπηρεσίας»
Κύριοι Υπουργοί,

Υπάρχει άμεση ανάγκη πρόσληψης προσωπικού στο παράρτημα ΥΠΑΔ του Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο παράρτημα.
Πέρυσι εργάζονταν στη συγκεκριμένη υπηρεσία τρεις (3) χειριστές με σύμβαση έργου (οι οποίοι έκαναν και διοικητική εργασία) ενώ φέτος υπάρχει μόνο ένας (1) με σύμβαση έργου ενός έτους. Το 2007 συνταξιοδοτήθηκε ο ένας εκ των τριών μονίμων υπαλλήλων ενώ επίκειται και η συνταξιοδότηση της προϊσταμένης στις αρχές Απριλίου η οποία είναι ειδικότητας ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, γεγονός που αφήνει την υπηρεσία με μία μόνιμη υπάλληλο (ΔΕ) και μια χειρίστρια με σύμβαση έργου ενός έτους.
Η Υπηρεσία λοιπόν είναι αδύνατον να μπορεί να λειτουργήσει με ένα άτομο σε όλο το Νομό Λασιθίου αφού οι εργασίες που πρέπει να διεκπεραιωθούν κάθε μήνα είναι οι εξής:
Έλεγχος συνταγών φαρμακείων όλου του Νομού
Έλεγχος Ιατρικών επισκέψεων και παρ/κά (Ιατροί όλου του Νομού)
Νοσοκομεία όλου του Νομού (Νοσήλεια-παρ/κά, εξέταστρα)
Βιβλιάρια ασφαλισμένων του Δημοσίου όλου του Νομού για έκδοση-ακύρωση και αλλαγές συνταγολογίων απ’ όλους τους ασφαλισμένους και τις Υπηρεσίες, όπου ανήκουν.
Δαπάνες όλου του Νομού (καρκινοπαθείς- αιμοκαθαριζόμενους- οδοντιατρικά, κηδείας, τοκετού, λογοθεραπείας κ.ά.)
Έλεγχος οπτικών Νομού
Έλεγχος Φυσικοθεραπευτών Νομού
Όλα τα ΚΕΠ Νομού
Πληρωμές Ιατρών- Φαρμακοποιών, δαπανών κ.ά. (εκατομμύρια)
Πληροφορίες τηλεφωνικά, αλλά και άμεση εξυπηρέτηση του κοινού

Επίσης,
Η υπηρεσία δεν έχει κλητήρα και οι ελάχιστοι υπάλληλοι που έχουν απομείνει αναγκάζονται να κουβαλούν στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου πολλές τσάντες φακέλους, αλλά και να παραλαμβάνουν από εκεί (οι οποίες περιλαμβάνουν παραστατικά, τιμολόγια Ιατρών – φαρμακοποιών, δαπανών) που αν χαθεί κάτι από αυτά αντιλαμβάνεστε ότι οι συνέπειες είναι πολύ δυσάρεστες.
Τα δε νοσοκομεία του Νομού είναι απλήρωτα από το 2006 (παρακλινικά – νοσήλεια- εξέταστρα).
Λόγω δε φόρτου εργασίας, η δουλειά συσσωρεύεται, οι πληρωμές καθυστερούν και ο κόσμος διαμαρτύρεται.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που αφορά τη λειτουργία της ΥΠΑΔ στο Ν. Λασιθίου, γεγονός που δημιουργεί αξεπέραστες δυσκολίες, εμπλοκές, δυσχέρειες και διαμαρτυρίες από τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που εξελίσσονται εξαιτίας της αδυναμίας σας εδώ και πέντε χρόνια να δώσετε λύση.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μιχάλης Καρχιμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger