Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Επικίνδυνη η οδική συμπεριφορά των μαθητών στα Λύκεια

Από φίλο αναγνώστη λάβαμε την παρακάτω επιστολή την οποία δημοσιεύουμε με την επισήμανση ότι συμφωνούμε απόλυτα με το περιεχόμενό της και ευχαριστούμε για την επισήμανση.

"Αγαπητοί κύριοι
Με λύπη παρατήρησα επιστρέφοντας από τις Λιθίνες περί ώρα 2:10-2:15 την αναχώρηση των μαθητών του Γενικού Λυκείου αλλά και του Επαγγελματικού Λυκείου Σητείας ότι κατά την αναχώρησή τους από τα σχολεία με το τέλος των μαθημάτων πολλά μηχανάκια αποχωρούσαν. Το παράδοξο ήταν ότι κάποια από αυτά αποχωρούσαν με μεγάλη ταχύτητα και το χειρότερο όλων είχαν συνεπιβάτες χωρίς κράνος!

Είναι μια εικόνα τραγική αν αναλογιστούμε οι παλιότεροι ότι στο συγκεκριμένο δρόμο έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα με μαθητές που δεν είχαν λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και σήμερα οι μαθητές ακολουθούν μια τακτική που μπορεί να τους οδηγήσει στα τραγικά αποτελέσματα που προαναφέραμε. Είναι δε βέβαιο ότι οι γονείς αυτών των παιδιών αγνοούν ότι τα καμάρια τους μεταβαίνουν και αποχωρούν από το σχολείο τους συνεπιβάτες μηχανών και μάλιστα χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας.

Είναι λυπηρό το θέαμα και το χειρότερο η αστυνομία που βρίσκεται στο σημείο εκείνο πολλές ώρες την ημέρα να μην είναι τη στιγμή που σχολάζουν τα παιδιά ειδικά όταν το προβλέπει ο νόμος. Προτιμώ σαν πατέρας να έρθει το παιδί μου με μια κλήση αρκετών ευρώ για τέτοιο θέμα από το να δοθεί κλήση σε μένα για υπερβολική ταχύτητα, όχι γιατί το δικό μου αδίκημα δεν είναι σοβαρό αλλά γιατί η ζωή μου του παιδιού μου προστατεύεται έτσι και έχει μεγαλύτερη αξία για μένα αυτό.

Κάνουμε παράκληση στην αστυνομία να παραβρίσκεται εκείνη την ώρα που οι μαθητές φεύγουν και αν γράψουν και κανένα μαθητή που δεν προστατεύει τον εαυτό του θα είμαστε ευγνώμονες, αλλά και οι καθηγητές να φροντίζουν όσο είναι δυνατόν γιατί δε έχουμε τα παιδιά στο σχολείο μόνο για τα γράμματα αλλά και για να φροντίζουν να τους μάθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους.

Μετά τιμής

Ι.Μ.

Σ.Σ. Ευχαριστούμε το φίλο αναγνώστη για την επιστολή του και ελπίζουμε ότι η αστυνομία της Σητείας αλλά και οι καθηγητές των Λυκείων θα φροντίσουν να ικανοποιήσουν το πραγματικά δίκαιο αίτημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger