Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης για το ΕΣΠΑ

«H Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζει αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, που στόχο έχει να ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα του νησιού μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν αναγκαία συνθήκη για την οικονομική ανάπτυξη και η συγκεκριμένη υποστηρίζει αυτήν την αντίληψη με τον καλύτερο τρόπο».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τα εγκαίνια της έκθεσης «Κρητικό Πανόραμα» που πραγματοποιείται στο στάδιο TAEKWONDO στο Φάληρο.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του κ. Τσόκα έχει ως εξής :
Με ξεχωριστή χαρά παρευρίσκομαι στα εγκαίνια της έκθεσης «Κρητικό Πανόραμα» που πραγματοποιείται για πρώτη φόρα στην Αθήνα, και εύχομαι η έκθεση αυτή να γίνει θεσμός και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους επιχειρηματίες του νησιού.


Σε μια εποχή παγκόσμιου οικονομικού κλυδωνισμού και ανασφάλειας, οι αγορές είναι πλέον απρόβλεπτες και οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να πρωταγωνιστήσουν σε αυτές καλούνται να ανταποκριθούν στις ανάγκες της ζήτησης που γίνονται ολοένα πιο εξειδικευμένες και απαιτούν περισσότερη γνώση, καινοτομία, δυναμική στο σχεδιασμό και στη στρατηγική υλοποίηση των στόχων τους. Το παραδοσιακό παραγωγικό πρότυπο έχει αλλάξει και η έμφαση εστιάζεται πλέον στην ποιότητα, την αξιοπιστία και τη μοναδικότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών.

Το ΕΣΠΑ 2007-2013 αποτελεί τη συνέχεια καθώς και μια μεγάλη ευκαιρία για το νησί μας και είμαστε αποφασισμένοι αυτήν την ευκαιρία να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο , προκειμένου να αποκομίσουμε το μέγιστο δυνατό όφελος για την Κρήτη και τους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζει αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, που στόχο έχει να ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα του νησιού μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν αναγκαία συνθήκη για την οικονομική ανάπτυξη και η συγκεκριμένη υποστηρίζει αυτήν την αντίληψη με τον καλύτερο τρόπο.

Εντείνομε τις προσπάθειές μας με στόχο τη στήριξη και την ανάπτυξη ποιοτικών καλλιεργειών και προϊόντων, αλλά και την πιο οργανωμένη προώθησή τους στις αγορές του εξωτερικού ανοίγοντας νέους ορίζοντες τόσο για την διακίνηση των κρητικών προϊόντων όσο και στην προβολή της Κρήτης ως τουριστικό προορισμό αλλά και τόπο επενδύσεων.

Με τις σκέψεις αυτές και τη βεβαιότητα , ότι οι επιχειρηματίες του νησιού μας θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger