Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Συνάντηση για τις μαρίνες

Σημαντικό βήμα, για τις σχέσεις των ευρωπαϊκών πόλεων, που διαθέτουν μαρίνα, χαρακτηρίστηκε η διοργάνωση του «Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της ΑΕΜΑ, που θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 17 Μαΐου 2010 στον 'Αγιο Νικόλαο.
Χθες το πρωί, μέλη της αντιπροσωπίας της 'Ενωσης Ευρωπαϊκών Πόλεων με Μαρίνα (ΑΕΜΑ) επισκέφθηκαν το δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού, τις λεπτομέρειες για την προετοιμασία του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου, αλλά και τις νέες δράσεις του προγράμματος INTERREG.
Η αντιπροσωπία της 'Ενωσης Ευρωπαϊκών Πόλεων με Μαρίνα (ΑΕΜΑ) αποτελείτο από τους κ.κ.: Julio Barroso πρόεδρο ΑΕΜΑ και δήμαρχο Λάγος Πορτογαλίας, Joao Varques γραμματέα ΑΕΜΑ, Joaquim Marreiros διευθυντή δήμου Λάγος, Rudy Van Der Ween αντιπρόσωπο ΑΕΜΑ Βελγίου και ιδρυτικό μέλος της ΑΕΜΑ, Αλεφαντινό Μίνωα πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, Νίκο Κανταρζή αντιδήμαρχο Κω και πρόεδρο μαρίνας, ενώ από πλευράς του δήμου Αγίου Νικολάου, στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ.: Π. Καρατσής, Μ. Αικατερινάκης καθώς και ο πρόεδρος της μαρίνας κ. Γ. Βάρδας.
Λίγο μετά το πέρας της συνάντησης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, μίλησε στην «Τ» για την ΑΕΜΑ, το συνέδριο του 2010, καθώς και τις επαφές τις σχέσεις μεταξύ των συνεργαζομένων πόλεων.
Σύμφωνα με τον κ. Κουνενάκη, η ΑΕΜΑ, «είναι μία συνάντηση πόλεων -μία "κοινότητα πόλεων με μαρίνες", οι οποίες προσπαθούν να επικοινωνήσουν με αφορμή της υποδομές αυτές. Είναι σημαντικό ότι η αντιπροσωπία που επισκέφθηκε τον 'Αγιο Νικόλαο, προκειμένου να συζητήσει τις λεπτομέρειες οργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου, που θα γίνει του χρόνου στον 'Αγιο Νικόλαο, (13-17 Μαΐου) επισκέφθηκε παράλληλα όλη την Κρήτη, πραγματοποιώντας επαφές και διευρύνοντας τα μέλη της. Σήμερα η ΑΕΜΑ έχει μέλη σε επίπεδο Κρήτης, στο Καστέλι, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο, στη Χερσόνησο, στον 'Αγιο Νικόλαο και στη Σητεία και επιχειρεί να θέσει ως στόχο την επέκτασή της και σε άλλες πόλεις». Περισσότερα...

Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger