Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Όταν το blog μας γράφει!

Είναι κάποιοι που εδώ και καιρό έχουν αναλάβει θέσεις κοινοβουλευτικού ή μάλλον κυβερνητικού εκπροσώπου για όσα κριτικά γράφει το blog για έργα της κυβέρνησης. Από παλιά το έκαναν και μάλιστα είχαν γνώση του αντικειμένου που σχολίαζαν. Τότε ήταν πιο διακριτικοί τον τελευταίο όμως καιρό επανήλθαν δριμύτεροι και μας είπαν και πρόβατα και ανθρώπους του Καρχιμάκη και άλλες πολλές ανοησίες είπαν, αλλά αυτά παθαίνει ο άνθρωπος όταν χάνει την ψυχραιμία του.

Το blog μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει 1400 άρθρα περίπου 70 είναι αφιερωμένα στα έργα του κ. Πλακιωτάκη και άλλα 60 στον κ. Καρχιμάκη, με θετικά σχόλια το 99% για τον κ. Πλακιωτάκη και για τον κ. Καρχιάκη μόνο αναφορές για επερωτήσεις. Κανονικά ο κ. Καρχιμάκης έπρεπε να στείλει παράπονα και όχι θαυμαστές του κ. Πλακιωτάκη. Τα συχαρίκια για την παραμονή του κ. Πλακιωτάκη σαν Υφυπουργός μετά τον ανασχηματισμό τα έκανε το blog μας πρώτο Πανελλαδικά αμέσως με την ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον πρωθυπουργό.

Αδέρφια πάρτε χαμπάρι, επειδή πρώτοι που τα έβαλαν μαζί μας ήταν από τους φίλους του δημάρχου Σητείας και σήμερα κατάλαβαν ότι όταν κάνουν κάτι στραβό θα τα ακούσουν έχουν περιοριστεί σε σχόλια διευκρινιστικά, τους ευχαριστούμε και να είναι βέβαιοι όλοι ότι αν ο δήμος πάρει μια απόφαση αρνητική για το συμφέρον των πολιτών και πάλι θα έχουμε και αρνητικά και επικριτικά και πικρόχολα σχόλια για τις αποφάσεις αυτές.

Το blog είναι για να λέει την αλήθεια, εμείς λαμβάνουμε mail με ανακοινώσεις και τις μεταφέρουμε, όταν κάποια από τις ανακοινώσεις συμπίπτει με τη δική μας αγωνία αλλά και με κάτι που είναι αντικειμενικά στραβό θα τ' ακούσει αυτός που έχει θέση ευθύνης. Γιατί αν έκανε κάτι στραβό ο Καρχιμάκης και ο κάθε Καρχιμάκης πριν από 5 (!) χρόνια που ήταν κυβερνητικός βουλευτής αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια, εμείς μιλάμε για φρέσκα κουκιά! Ο κάθε Σητειακός τώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα, στο σημερινό δήμαρχο θα τα πούμε και στο σημερινό βουλευτή θα κάνουμε παράπονα.

Ο δρόμος για το Μακρύ Γιαλό έπρεπε να είναι έτοιμος πριν από 5 χρόνια, λέμε... δεν είναι. Ο Καρχιμάκης είναι δεύτερη τετραετία αντιπολίτευση για τις βλακίες που έκανε αυτός ή το κόμμα του τότε. Τώρα ζητούμε από το παρόν κόμμα που είναι στην κυβέρνηση εξηγήσεις γιατί από την αρχή να είχαμε πάρει το δρόμο θα είχε τελειώσει σε μια κανονική χώρα...

Αυτό είναι όμως φίλοι μου, ξεχνώ και 'γώ αλλά και οι περισσότεροι από μας ότι πολλές φορές αυτή η χώρα λειτουργεί σαν Καρτούν (!) απλά δεν υπάρχουμε είμαστε καρτούν και αναμένουμε το μαγικό.

Κοίτα λοιπόν αδερφέ, κι εσύ ν' ανοίξεις τους ορίζοντές σου και απάντησε στις ερωτήσεις γιατί πολλά από τα πράγματα που έπρεπε εδώ και χρόνια να είναι έτοιμα δεν είναι, άσε εμένα αν με κρατά ο κάθε Πλακιωτάκης και ο κάθε Καρχιμάκης από 'κεί που λες και δες τα δικά σου (!) αν είναι ελεύθερα. Εξάλλου αν εγώ έχω μια αλήθεια στο νου που για σένα είναι ψέμα προσπάθησε με επιχειρήματα να με πείσεις για το λάθος μου, γιατί οι χαρακτηρισμοί σου με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά;;; Διάβασα σε άλλο post σχόλιο για του αυτοκινητο του Πλακιωτάκη που τον αποκαλείτε μουσαφίρη.

Σας προκαλώ εδω και τώρα να βγάλετε την κανονική φωτογραφία να δουμε τον αριθμό και πιανού είναι. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ και ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ.

Αγαπητοί μου ψυχραιμία και όχι πανικός. Δεν σας αρέσει η κριτική; Γιατί; Ειναι καλή όταν την ασκείτε στους άλλους αλλά όχι όταν κρίνουν εσάς;;;

ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ.


Ανώνυμος είπε...

Η καταγγελία που κανεις είναι σοβαρή και επειδή έχει ξανασχολιαστεί το θέμα οι φίλοι bloggers του sitia news πρέπει να δωσουνε μια απάντηση.
Είναι δυνατό να υπάρχουν άνθρωποι στη Σητεία που θα θεωρούσαν τον Πλακιωτάκη ή τον Καρχιμάκη μουσαφίρη?

Ανώνυμος είπε...

Αντί να δείτε τι εφταιξε που το εργο έχει μείνει πισω κάνετε πολιτική. Ολους τους υπευθυνους πρέπει να τους παίρνει η μπάλα αλλά άμα φτάνετε στο σημείο να κατεβάζετε την κουβέντα σε επίπεδο γενητικών οργάνων κακώς σας παίρνουνε στα σοβαρά.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, αυτό που μου αρέσει περισσότερο, είναι το πρώτο σχόλιο.
Ο αναγνώστης εκτοξεύει το χαρακτηρισμό: ΨΕΥΤΕΣ και ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ.
Και μετά συστήνει ψυχραιμία και όχι πανικό.
Τι υποκρισία....
Φίλε μου, αυτά που θέλουμε να κάνουν οι άλλοι, πρώτα πρέπει να τα εφαρμόζουμε εμείς οι ίδιοι!

Ανώνυμος είπε...

Όταν φτάνουν να μιλάνε για γενητικά όργανα τι περίμενες δηλαδή να τους πει? Εκτός και αν σου αρέσουνε εσένα τα ανδρικά που υπονοεί, οπότε περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Λιγη σοβαρότητα δεν βλαπτει και απο πανω γινεται μια σοβαρη καταγγελια που κανείς δεν υπάρχει απο το blog να απαντήσει υπεύθυνα.

Ανθρωποι είμαστε, λάθη μπορεί να κανουμε και δεν χάλασε ο κόσμος. Αν εχει δίκιο τότε πρέπει να ζητήσουν συγνώμη να κλείσει το θεμα.

Ανώνυμος είπε...

A! Τελικά το παράνομο παρκαρισμένο αμάξι ήταν του Πλακιωτάκη;;;
Εντάξει αν είναι του Πλακιωτάκη και τον αποκάλεσαν μουσαφίρη τότε είναι χοντρό αυτό το λάθος και επιλήψιμο.
Επ' ευκαιρία για να μαθαίνουμε; Το Παράνομα παρκαρισμένο αμάξι πρόστιμο πλήρωσε ή μόνο εμείς οι απλοί μαλ...ες Στειακοί πολίτες πληρώνουμε για παράνομο παρκάρισμα στην πόλη;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως λόγοι ασφαλείας επιβάλουν κάποια πράγματα ή αυτό δεν έχει σημασία;
Το ότι δεν ενοχλούσε ούτε αυτό έχει σημασία;
Ή καλύτερα να είχε ένα περιπολικό να του προσέχει το αυτοκίνητο και να τον ακολουθεί πάντα όπου πηγαίνει;

Να δούμε μετά τι θα λέγανε μερικοί μερικοί φανατικοι.

Όσο για το μουσαφίρης, η ζήλεια και κακεντρέχεια δεν κρύβονται.

Θα μου πεις εδώ ασχολούνται με τα γενητικά τους όργανα, τους άλλους θα αφήσουν απ' έξω;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο φίλος που λέει ότι λόγοι ασφαλείας επιτρέπουν παρανομίες δεν ισχύει. Και του προέδρου της Δημοκρατίας το αυτοκίνητο να ήταν εκεί παρκαρισμένο τόσες ώρες δεν ήταν.
Πάντως μεγάλο κόλλημα έχετε ορισμένοι με το blog, αφού δεν σας αρέσουν αυτά που γράφει γιατί τα διαβάζετε;

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον αδιάβαστοι είσαστε. Και φαίνεται ότι έμεσα δηλώνετε και ψεύτες. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά να μην τολμάτε να βγαλετε την φωτογραφία και να παραδεχθείτε ότι συνηδητά μιλούσατε για μουσαφίρη.
Και το πρόβλημα δεν είναι με τον πλακιωτάκη την ίδια άποψη θα είχα και με του καρχιμάκη. Να αποκαλείς μουσαφίρη οποιονδήποτε από τους δυό είναι απαράδεκτο και προσβλητικό.

Και ποιός είπε ότι δεν αρέσουν τα post; Ή μπας και θαρείς ότι η διαφωνία με μερικά post, σημαίνει ότι στα περισσότερα δεν έχει δίκιο ή ότι δεν είναι θετικό που υπάρχει;
Γιατί γίνεσαι μηδενιστής; Ή αυτός είναι ο τρόπος να αποφύγει κανείς να παραδεχτεί ότι είναι ψεύτης και προβοκάτορας;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς,από τα σχόλια αναδεικνύεται το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στη Σητεία μας...
Που απλά είναι υπό το μηδέν.
Δεν υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα,υπάρχουν μόνο κομματικές κόντρες.
Μου έβρισες τον Πλακιωτάκη - μου έβρισες τον Καρχιμάκη, κοκ.
Ντρόπη μας συμπολίτες.
Τσακωθείτε κι άλλο.
Πορωθείτε κι άλλο.
Πολωθείτε κι άλλο.
Διχαστείτε κι άλλο.
Τι θα καταλάβετε;
Υπήρξε μια προσπάθεια να αλλάξει η ενημέρωση στον τόπο μας.
Κάποια άτομα βρεθήκανε να φτιάξουν ένα blog.
Γιατί;
Επειδή έχουμε ένα ευλογημένο τόπο, με 23.000 ψυχές (κι άλλοι τόσοι οι ξενιτεμένοι), από τον οποίο η ουσιαστική ηλεκτρονική ενημέρωση απουσιάζει εντελώς, η ενεργή συμμετοχή του πολίτη στα κοινά υπάρχει μόνο στις εκλογές και κατά γενική ομολογία, οι παραδοσιακοί ενημερωτικοί δίαυλοι (εφημερίδες) στη Σητεία έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Αλήθεια, που είναι η αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση; Πουθενά!
Το κενό αυτό προσπαθούν να καλύψουν κάποιοι συμπολίτες μας.
Λάθη γίνονται πάντα. Άλλωστε, οι μόνοι που δεν κάνουν λάθη είναι ο Θεός και όσοι δεν δουλεύουν.
Κι επειδή κανείς από εμάς δεν είναι Θεός, είναι επόμενο να γίνονται και λάθη.
Όχι όμως και να γίνεται ένα blog πεδίο αντιπαράθεσης για βρισιές, προσβολές, παλαιοκομματικές αντιπαραθέσεις, κλπ.
Κρίμα που κάποιοι εγκλωβιστήκαμε σε μια λογική "δικός μου - δικός σου", "ΝΔ-ΠΑΣΟΚ", "Πλακιωτάκης-Καρχιμάκης".
Μια ζωή αυτό μας έτρωγε. Να τσακωνόμαστε σαν τους μαλάκες, σαν τα πρόβατα. Επειδή αυτό κάποιους τους συμφέρει.
'Αραγε, αυτό είναι το επίπεδο διαλόγου και πολιτισμού που θα θέλαμε να χαρακτηρίζει την πόλη μας;
Ξυπνήστε ρεεεε!
Η Σητεία μας έχει ανάγκη!
Μας θέλει μονοιασμένους, όχι σε αυτά τα χάλια...

Ανώνυμος είπε...

Kalo to teleyteo sxolio, malon einai k aytos ksenitemenos Sitiakos giati an itan sti Sitia ta idia me tous allous prohgumenus 8a elege.
Episis enas exi san basiko epixirima oti asxolunte me ta genitika organa oi blogers. Se ola ta sxolia tin idia koubenta lei, malon tu aresun poli aytes i kubentes k tis teli na tis exi sto stoma tu.
Pantos exi dikio den eprepe na poun musafiri to buleyti.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά τι μαλακίες λέτε όλοι, έγραψε ένας παπάρας bloger μια βλακεία και βλέπω τόσα σχόλια. Και να ήταν σοβαρό θέμα καλά θα κάναμε.
Παιδιά sorry αλλά και 'γω δε βλέπω σοβαρό λόγω στην ενασχόληση με το θέμα.
Άσχετο! Παίζει κάτι καλό αυτές τις μέρες εκεί κάτω που μας έχει τσακίσει η υγρασία στη Θεσσαλονίκη πάτε για ρακές κι αφήστε τους μαλάκες να τσακώνονται. Πιείτε και για μένα. Γιάννης- Θεσσαλονίκη 2009

Ανώνυμος είπε...

Αφου μας καλύπτει ένα σοβαρό κενο ενημέρωσης πρέπει να του συγχωρούμε και καμιά μαλακία που θα γράψει. Αν μπορουύσε να τις αποφυγει και αυτές θα ήταν άψογο.

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger