Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Απόφαση να μη γίνουν αυξήσεις Νερού το 2009 από τον Ο.Α.ΔΥ.Κ.

« Για το 2009 αποφασίστηκε η τιμή του νερού να παραμείνει η ίδια, να μην υπάρχει αύξηση. Λαμβάνοντας υπόψιν πάνω από όλα ότι όλοι περνάμε μια οικονομική κρίση και φυσικά και οι χρήστες του νερού που διαχειρίζεται ο ΟΑΔΥΚ, και εμείς προσπαθώντας να βοηθήσουμε στην μείωση του κόστους, δεν αυξάνουμε την τιμή του νερού”
Tα παραπάνω ανέφερε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης και πρόεδρος του Ο.Α.ΔΥ.Κ κ. Σεραφείμ Τσόκα, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού υπό την προεδρία του.
Επίσης όπως είπε ο κ. Τσόκας ζητήθηκε από τις υπηρεσίες του ΟΑΔΥΚ να προσπαθήσουν να εξοικονομήσουν χρήματα έτσι ώστε αφού δεν αυξάνεται η τιμή του νερού να μειώσουμε το κόστος διαχείρισης».
Ακόμη ο ΓΓ της Περιφέρειας σε δηλώσεις του τόνισε «Αποφασίστηκε μέχρι την επόμενη εβδομάδα να συναντηθούν οι δύο Νομάρχες με τους αντίστοιχους δημάρχους για να δουν το θέμα της Γεωργιούπολης και του Ρεθύμνου, διότι θα ξεκινήσει το φράγμα των Ποταμών και πρέπει ένα-ένα να λύνουμε τα θέματα. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα πρόβλημα επάρκειας του νερού. Αυτό είναι σίγουρο ότι θα λυθεί με το φράγμα Ποταμών, άρα θα πρέπει τώρα η διαχείριση να γίνει διαφορετικά»
Τέλος όπως δήλωσε ο κ. Τσόκας «ένα άλλο θέμα που εθίγη και μάλιστα από τους εκπροσώπους των αγροτών, είναι ότι με βάση την τροπολογία η οποία ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, παρότι μέτοχοι, δεν συμμετέχουν στο ΔΣ ούτε του ΟΑΔΥΚ, ούτε του ΟΑΝΑΚ, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών. Αυτό που αποφασίσαμε είναι να συνεχίσουν να παρευρίσκονται στο ΔΣ, χωρίς δικαίωμα ψήφου γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε την σχέση που έχουμε με τους ανθρώπους αυτούς. Παράλληλα η διοίκηση του ΟΑΔΥΚ θα ξεκινήσει την διαδικασία ζητώντας να γίνει μια τροποποίηση της τροπολογίας ώστε να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε και νομικά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger