Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Μνημόνιο συνεργασίας με Ουγγαρία στον τομέα των μεταφορών

Μνημόνιο συνεργασίας (MOU) μεταξύ Ελλάδας και Ουγγαρίας, στις εγκαταστάσεις του Πολυεθνικού Κέντρου Στρατηγικών Θαλάσσιων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ) υπεγράφη στις 21 Μαΐου 2009 από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον Ούγγρο ομόλογό του κ. Karoly Furedi, στις εγκαταστάσεις του Πολυεθνικού Κέντρου Στρατηγικών Θαλάσσιων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ).

Η Ουγγαρία με την υπογραφή του μνημονίου γίνεται το ενδέκατο μέλος που συνεργάζεται με το ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ στον τομέα των Θαλάσσιων, Εναέριων, Χερσαίων και Συνδυασμένων Μεταφορών. Σε δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι «η σημαντική αυτή συμφωνία αποτελεί μια ακόμη αναβάθμιση τόσο για τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, όσο και περαιτέρω ενίσχυση του συγκεκριμένου Κέντρου».

Το ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ είναι πολυεθνική διακλαδική ανεξάρτητη Μονάδα, που ιδρύθηκε ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της έλλειψης μέσων Στρατηγικών Θαλάσσιων Μεταφορών. Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσής του, στις 15 Ιανουαρίου 2009, το Κέντρο έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να συντονίζει, πέρα των θαλασσίων, εναέριες, χερσαίες και συνδυασμένες μεταφορές. Περισσότερα...

Πηγή:Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger