Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Αντιδράσεις των δικηγόρων της Ανατολικής Κρήτης για το ζήτημα του Εφετείου

Έτοιμοι για νέο κύκλο κινητοποιήσεων είναι οι δικηγόροι της Ανατολικής Κρήτης, οι οποίοι μετά από το σκάνδαλο με την άτυπη αναβάθμιση του Εφετείου Μυτιλήνης, ζητούν ακόμη και την υλοποίηση της υπόσχεσης των βουλευτών να παραιτηθούν.
«Σύμφωνα με πληροφορίες μας η κυβέρνηση ετοιμάζεται τις προσεχείς ημέρες να αναβαθμίσει ατύπως το μεταβατικό Εφετείο Μυτιλήνης, και να το μετατρέψει σε καθ' όλα κανονικό Εφετείο χωρίς να το ονομάζει έτσι. Με τη μεθόδευση αυτή, καταστρατηγεί πλήρως την κατηγορηματική δέσμευσή της να ιδρύσει και να λειτουργήσει ταυτοχρόνως τα τέσσερα Εφετεία, Μυτιλήνης, Αγρινίου, Χαλκίδας και Ηρακλείου υπέρ των οποίων απεφάνθη ο Άρειος Πάγος», τόνισε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κ. Βασίλης Λαμπρινός, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το ζήτημα του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης έχει γίνει πλέον σίριαλ ετών τόσο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Οι έντονες φωνές των εκπροσώπων των Χανίων φαίνεται να πιάνουν τόπο και η ίδρυση εφετείου στο Ηράκλειο ή στη Νεάπολη (που είναι λογικό αίτημα), κάθε φορά βρίσκει αιτία να σταματά και να ξεκινά από την αρχή.

Με γνωμοδοτήσεις του Αρείου Πάγου γίνεται όλο και περισσότερο επιτακτική η ανάγκη να γίνει εφετείο ανατολικής Κρήτης και αντί αυτού ούτε κάν κουβέντα για μεταβατική έδρα δεν ακούμε. Μετά από την εξέλιξη με το Εφετείο στη Μυτιλήνη, η κατάσταση είναι έκρυθμη και πάλι, με τα πράγματα να αναμένονται πολύ χειρότερα μετά τις ευρωεκλογές. Μένει μόνο να διαπιστωθεί αν οι βουλευτές θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα των δικηγόρων, στους οποίους ζητούν μετά την έναρξη των θερινών τμημάτων της Βουλής να μην ψηφίζουν κανένα νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και να είναι έτοιμοι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους εφόσον η κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις και δεν ιδρύσει το Εφετείο Ηρακλείου, όπως της εισηγήθηκε την 20 Μαρτίου του 2008 η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΠΕΛΑ
http://mariatweety.blgspot.com
ΙΣΩΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΕΠΙΖΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ
ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΑΡΟΣ
AN EXETE THN KALOSYNI DIADOSTE TO GIATI OSOI PIO POLLOI GNORISOUN AUTO TO BLOG MPOREI NA TIN VOI8EISOUN KAI APO IATRIKIS APOPSIS

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger