Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

"Όχι" στην αύξηση ισχύος του ΑΗΣ Αθερινόλακκος

«Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης που "ευαγγελιζόμαστε" προϋποθέτει τη συμμετοχή όλων σε υποδομές και επενδύσεις που επιθυμούμε να γίνουν στον τόπο μας, στο βαθμό που στο καθένα αναλογεί, και που είναι αναγκαίες να αναπτυχθούν στην "αυλή του γείτονα μας"»!
Τα παραπάνω δήλωσε στην «Τόλμη», ο νομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης Αναστασάκης δύο ημέρες μετά τα εγκαίνια του ΑΗΣ Αθερινόλακκου και του Αιολικού πάρκου Ξηρολίμνης στη Σητεία.
Σύμφωνα με το νομάρχη Λασιθίου -την περασμένη Κυριακή 3/5/09, (ημέρα τελετής των εγκαινίων από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη)- θα έπρεπε να εγκαινιάζονται -όπως είπε- στο Λασίθι, υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος (ΒΟΑΚ, Πανεπιστημιακές Σχολές κ.ά.).
Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο νομάρχης Λασιθίου αναφέρεται στη μη τήρηση χρονοδιαγράμματος από πλευράς της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι κατά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΑΗΣ, τέθηκαν συγκεκριμένοι όροι στους οποίους η ΔΕΗ δεν ανταποκρίθηκε!
Ερωτώμενος σχετικά με τις πληροφορίες που διαχέονται, αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων του ΑΗΣ δήλωσε ότι «θα πρέπει να ληφθούν- εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες αυτές- άμεσα διορθωτικά μέτρα». Τέλος ο κ. Αναστασάκης, εμφανίζεται κατηγορηματικός, αναφορικά με το ενδεχόμενο αύξησης ισχύος του ΑΗΣ Αθερινόλακκου και δηλώνει: «Το γεγονός αυτό, θα επιδιώξουμε -και το εννοούμε- να το αποτρέψουμε…».

Κύριε νομάρχη, την περασμένη Κυριακή, έγιναν τα εγκαίνια του ΑΗΣ Αθερινόλακκου καθώς και του Αιολικού Πάρκου της Ξηρολίμνης που κατασκεύασε η θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ. Πώς «σχολιάζετε» τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης αναφορικά με την ανάπτυξη της συγκεκριμένης υποδομής στην περιοχή μας;
«Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από τους πολίτες του νομού μας, θα επιθυμούσαν τα εγκαίνια άλλων υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος μας: όπως για παράδειγμα, ένα καινούργιο τμήμα του ΒΟΑΚ, που όπως διαπίστωσαν οι προσκεκλημένοι στη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά και όσοι επισκέπτονται το Λασίθι, βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση. Ακόμα, αιρετοί και πολίτες θα επιθυμούσαμε τον εγκαινιασμό πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που ως γνωστό απουσιάζουν από το νομό Λασιθίου, σε αντίθεση με τους άλλους νομούς της Κρήτης».

Πηγή:2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger