Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Ο φόβος έγινε η καθημερινότητα των Κρητικών

Σε άρθρο που μας απέστειλε το http://irakliowebradio2.blogspot.com περιγράφονται αρκετά ανησυχητικά στοιχεία για την εγκληματικότητα στην Κρήτη. Ας δούμε λοιπόν τα ενδιαφέροντα αυτά στοιχεία.
Υπό το φόβο μήπως είναι εκείνοι τα επόμενα θύματα, κάποιου διαρρήκτη, ληστή ή εγκληματία ζουν οι Κρητικοί. Αυτό τουλάχιστον φανερώνουν τα άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία της παγκρήτιας δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Μέσα σε μια κοινωνία, η οποία συνεχώς… αγριεύει εξαιτίας των συνθηκών που διαμορφώνονται λόγω της οικονομικής κρίσης, της αύξησης της ανεργίας και του ολοένα μεγαλύτερου μεταναστευτικού κύματος, οι πολίτες νιώθουν ότι απειλούνται από παντού και πάντα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τη δημοσκόπηση, η εμφάνιση χαρακτηριστικών ιδιαιτεροτήτων του κρητικού λαού, η οικονομική ανασφάλεια, σε συνδυασμό με τις αιματηρές ληστείες και τα τρομοκρατικά χτυπήματα, έχουν δημιουργήσει ένα

εκρηκτικό μείγμα. Αν προσθέσει σε αυτά και την άποψη ότι για τα περισσότερα εγκλήματα υπεύθυνοι είναι οι αλλοδαποί, αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται από την ανάλυση των δεδομένων η γνώμη των πολιτών για την εγκληματικότητα στην Ελλάδα προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία, αφού ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξεως του 89,0% δηλώνει ότι το θέμα της εγκληματικότητας στην Ελλάδα χειροτέρευσε κατά τον τελευταίο χρόνο, 8,2 % παρέμεινε ίδια και μόλις ένα ελάχιστο ποσοστό 1,6 % του δείγματος δήλωσε πως καλυτέρευσε.
Σαφώς επηρεασμένη από τη σημερινή κατάσταση φαίνεται να είναι και η κοινή γνώμη των κατοίκων της Κρήτης, οι οποίοι υποστηρίζουν σε ποσοστό 25,8% ότι η εγκληματικότητα στην Κρήτη είναι πολύ αυξημένη σε σχέση με άλλες περιοχές. Το 29,9% του πληθυσμού υποστηρίζει πως η είναι λίγο αυξημένη και το 28,6% ότι είναι ίδια με τις άλλες περιοχές. Και όλα αυτά τη στιγμή, που η αστυνομία στην Κρήτη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πάταξη της εγκληματικότητας, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger