Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Με το πλοίο της άγονης γραμμής

'Ολο και τραγικότερη είναι η αναμονή για τα πλοία της άγονης γραμμής, στην οποία ανήκει πλέων και η πόλη μας, με δρομολόγια να είναι αργοπορημένα από 12 μέχρι και 24 ώρες. Το λιμάνι της Σητείας ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια πριν από μερικά χρόνια, σήμερα περιμένει πλοίο που φτάνει όταν φτάσει μια φορά την εβδομάδα... Την τραγική αυτή εικόνα έρχεται να επιβεβαιώσει το άρθρο από την εφημερίδα Ελεύθερο Τύπος με τις καταγγελίες του δημάρχου Κάσου. Όταν βέβαια το blog λέει καμιά κουβέντα για κυβερνητικές επιλογές λαμβάνει παράπονα. Για το παρακάτω άρθρο να στείλουν παράπονα αν διαφωνούν στην εφημερίδα που το δημοσιεύει.

Δηλαδή, θα γίνεται ο «γύρος του Αιγαίου σε 24 ώρες», με ορισμένα από τα πιο «γερασμένα» πλοία της ακτοπλοΐας. Τελευταία, μάλιστα, η γραμμή έγινε ακόμα χειρότερη λόγω των προβλημάτων των εταιριών Γερ. Αγούδημου και Φ. Μανούση.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι επίσης η Λήμνος, όπου κάτοικοι και φορείς του νησιού προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για αύριο και μεθαύριο σε Σύνταγμα και Πειραιά, ζητώντας βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με πέντε σταθερά δρομολόγια από Λαύριο.

Μια «ανάσα» πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προσπαθεί να κλείσει τις «τρύπες» στο ακτοπλοϊκό δίκτυο, προκειμένου να μην αφήσουν χωρίς πλοία τα νησιά. Οπως διαβεβαιώνουν στελέχη του υπουργείου, θα πετύχουν το στόχο τους 100%. Το θέμα, βεβαίως, είναι πώς θα φτάνουν ως εκεί.

«Με το υπερήλικο πλοίο ξεκινάμε στις 5.00 το απόγευμα της Δευτέρας από τον Πειραιά και φθάνουμε στο νησί την επόμενη μέρα την ίδια ώρα», λέει ο δήμαρχος Κάσου κ. Δημήτρης Ερωτόκριτος.

Το πλοίο εκτελεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα, στη γραμμή Πειραιά-Μήλο-Σαντορίνη-Ηράκλειο-Σητεία-Κάσο-Κάρπαθο-Ρόδο. Αλλα δύο δρομολόγια πραγματοποιεί το καλοκαίρι το πλοίο «Πρέβελη», το οποίο θα καλύπτει σε 14 ώρες τη διαδρομή. Οι κάτοικοι ζητούν και την αναβάθμιση σύνδεσης Κάσου-Σητείας.


Στη Σίκινο ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Ιωάννης Συρίγος τονίζει πως από τον Οκτώβριο υπήρξε μια «αρρυθμία» στην ακτοπλοϊκή σύνδεση λόγω των προβλημάτων των εταιριών που κάλυπταν το νησί. Ομως βρέθηκε λύση με τη δρομολόγηση του «Αδ. Κοραή». Περισσότερα...

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι από εκεινους που σας έχουν κάνει παραπονα, όχι γιατί έχετε άδικο ή επειδή υπάρχει κάποια ιδιαίτερη συμπαθεια στη κυβερνηση, αλλά γιατι δεν παρουσιάζετε όλη την αληθεια.
Σε αυτό το θεμα έχετε χίλαι δίκια και προσυπογραφω.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Πως είναι δυνατόν ο σχολιαστής να λέει "προσυπογράφω" και να γράφει το όνομά του;

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ:
Πως είναι δυνατόν ο σχολιαστής να λέει "προσυπογράφω" και να ΜΗ γράφει το όνομά του;

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger