Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ικτίνος: Έμφαση στις επενδύσεις ενέργειας

Στον τομέα της ενέργειας ποντάρει η εισηγμένη μαρμαροβιομηχανία Ικτίνος Ελλάς για την άμεση βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών, καθώς μόνο από τα δύο πρώτα αιολικά πάρκα που θα θέσει σε λειτουργία (το πρώτο στα τέλη 2009 - αρχές 2010 και το επόμενο έναν χρόνο αργότερα) εκτιμά πως θα εξασφαλίσει έσοδα της τάξεως των 5,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως το ποσό αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 25% του τζίρου που εμφανίζει σήμερα η Ικτίνος Ελλάς.

Φέτος η εισηγμένη, λόγω της κρίσης στην οικοδομή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δεν αναμένει ενίσχυση του κύκλου εργασιών ούτε των κερδών της. Αντίθετα, η διοίκησή της θεωρεί πιθανότερο το σενάριο να υπάρξει οριακή κάμψη στις οικονομικές επιδόσεις της επιχείρησης.

Την εξέλιξη αυτή προοιωνίζεται, εξάλλου, η πορεία του τζίρου και της κερδοφορίας του πρώτου τριμήνου του 2009. Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2009 εμφανίζεται μειωμένος κατά 20% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ μείωση καταγράφεται και στην κερδοφορία.

Προκειμένου να περιορίσει την εξάρτησή της από τον τομέα βιομηχανίας - εμπορίου (εξόρυξη, επεξεργασία και διάθεση προϊόντων μαρμάρου) η Ικτίνος Ελλάς τα τελευταία χρόνια επιχείρησε να εισέλθει στον χώρο της ανάπτυξης ακινήτων, αγοράζοντας έκταση περίπου 2.000 στρεμμάτων στον όρμο Φανερωμένης στη Σητεία της Κρήτης και προωθώντας -σε συνεργασία πλέον με τον επενδυτικό οίκο της Dolphin Capital Investors- την ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος (ξενοδοχειακές μονάδες, παραθεριστικές κατοικίες, γκολφ, μαρίνα, spa, συνεδριακό κέντρο κ.ά.). Περισσότερα...

Πηγή:Euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger