Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Επιστροφή του ποσού "ενεργοποίησης δικαιωμάτων" για τους κατ' επάγγελμα αγρότες.

Τα "δικαιώματα και η ενεργοποίησή τους" είναι η υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης που υπέγραψε το 2006 η ελληνική κυβέρνηση με την Ε.Ε. για τη βελτίωση του ΟΣΔΕ και τη δημιουργία αξιόπιστου εθνικού συστήματος ελέγχων. Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, αφού κήρυξε άγονο το σχετικό διαγωνισμό και κάτω από την ασφυκτική πίεση των προβλεπόμενων από τον Κοινοτικό Κανονισμό ημερομηνιών η κυβέρνηση εισηγήθηκε στη Βουλή με σχετική τροπολογία την ανάθεση της ευθύνης ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των αγροτών στην ΠΑΣΕΓΕΣ και τις Ενώσεις Συνεταιρισμών και την κάλυψη του κόστους για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 Η σχετική διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή, παρέμενε ανενεργή και για άλλη μία φορά οι αγρότες καλούνταν να πληρώσουν από την τσέπη τους την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων σε μία περίοδο που είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
 Οι διαμαρτυρίες των αγροτών όλης της χώρας ήταν απολύτως δικαιολογημένες.

Μετά λοιπόν από τις έντονες αντιδράσεις, απεστάλη χθες σε όλες τις νομαρχίες της χώρας, διάταξη σύμφωνα με την οποία όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δεν έχουν υποχρέωση να καταβάλουν το ποσόν ενεργοποίησης των δικαιωμάτων αφού αυτό καταβάλλεται από το κράτος βάση της κείμενης νομοθεσίας.

Όσοι μέχρι σήμερα έχουν καταβάλει το ποσόν στην ένωση και είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την επιστροφή του ποσού που κατέβαλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger