Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Στο Stornοway της Σκωτίας μεταβαίνει σήμερα ο Γεν. Γραμ. της Περιφέρειας Κρήτης κ. Τσόκας

Στο Stornοway της Σκωτίας μεταβαίνει σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κος Σεραφείμ Τσόκας για την 29η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επιτροπής των Νήσων της CRPM στην οποία είναι Πρόεδρος.
Πρόκειται για το κορυφαίο γεγονός που αφορά στα νησιά της Ευρώπης, και μια συνάντηση που και φέτος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κορυφαίων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς επίσης και των εθνικών κυβερνήσεων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επί τάπητος θα τεθούν ζητήματα που αφορούν στα νησιά, με κύριο αυτό της εδαφικής συνοχής.
Η εδαφική συνοχή αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας για τα Ευρωπαϊκά νησιά. Καθώς τα νησιά είναι περιοχές οι οποίες επηρεάζονται σημαντικά από τη γεωγραφική τους θέση και τα δημογραφικά τους χαρακτηριστικά είναι σημαντικό οι παράμετροι αυτοί να λαμβάνονται υπόψη στις πολιτικές που υλοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος λοιπόν των Ευρωπαϊκών νησιών είναι να επιτύχουν την αναγνώριση των δυσκολιών των περιοχών αυτών , που απορρέουν από τη γεωγραφική θέση, το δημογραφικό, και γενικά από τη νησιωτικό χαρακτήρα εν γένει, και τη λήψη ειδικών και μόνιμων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Στόχος όλων που θα συμμετέχουν στη συνέλευση είναι η χάραξη μιας κοινής πολιτικής η οποία θα αποτελέσει και τον άξονα στρατηγικής προσέγγισης της Ε.Ε για τα θέματα των νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger