Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Eλπίδες στο ΕΣΠΑ για τα προγράμματα κοινωνικής φροντίδας

Στα 20 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν από το ΕΣΠΑ προσβλέπουν οι δήμοι και άλλοι φορείς για να μπορέσουν να συνεχίσουν τα επόμενα χρόνια κοινωνικές δράσεις όπως είναι τα Κεντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Πρόκειται για δράσεις που ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά στη διαδρομή έμειναν από… πόρους και πολλά από αυτά κινδύνεψαν να τιναχτούν στον αέρα, τώρα έχουν την ευκαιρία να ανανεώσουν για λίγο τη λειτουργία τους. Η προκήρυξη για τα ΚΗΦΗ ανέρχεται στα 6,8 εκατομμύρια ευρώ και η προκηρυξη για το Βοήθεια στο Σπίτι ανέρχεται στα 12,9 εκατομμύρια ευρώ.

Το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα κονδύλια-έστω και εάν δεν επαρκούν-για τα προγράμματα φάνηκε και από το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξαν χθες δήμοι, επιχειρήσεις των δήμων και φορείς της Εκκλησίας στην ενημέρωση που τους έκανε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης η οποία και από εδώ και πέρα θα είναι δικαιούχος.

«Από εδώ και πέρα θα μιλάτε με τη ΔΙΣΑ που αναλαμβάνει δικαιούχος και εσείς όλοι θα είστε οι ανάδοχοι που θα εκτελείτε τα προγράμματα’ τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μπαλαντινάκης εκ μέρους της Διαχειριστικής Αρχής.

«Εμείς θα ελέγχουμε τη ΔΙΣΑ που είναι πλέον ο δικαιούχος και θα κινεί όλους τους λογαριασμούς» επεσήμανε ο κ.Μπαλαντινάκης.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της ΔΙΣΑ κ.Αμαργιαννιτάκης έκανε αναλυτική ενημέρωση για το πώς θα γίνει η διαδικασία, οι αιτήσεις, η κατανομή και η διαχείριση των κονδυλίων σε γενικές γραμμές. Οι κανόνες θα είναι αυστηροί και μάλλον γραφειοκρατικοί ενώ ως ημερομηνία λήξης της υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου των πράξεων ορίζεται η 31 Δεκεμβρίου 2010. Το αντίστοιχο οικονομικό αντικείμενο των πράξεων μπορεί να πραγματοποιηθεί έως την 30 Ιουνίου 2011. Περισσότερα...

Πηγή:Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger