Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Επίσχεση εργασίας των γιατρών

Το σοβαρό πρόβλημα της μη πληρωμής των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών καταγγέλλει ο σύνδεσμος των νοσοκομειακών γιατρών. «Όλος ο κλάδος βρίσκεται σε μια κατάσταση φοβερής ανασφάλειας» •Δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Δημήτρης Ρίζος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Θράκης Δημήτρης Ρίζος μίλησε για την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησε από τις 11 Μαΐου κι έχει ελεύθερο ορίζοντα, όπως δήλωσε, με την έννοια ότι αναμένουν να τους πληρώσουν εκείνα που τους χρωστάνε από τον Νοέμβριο του 2008.

Έδωσε μια συνολική εικόνα των κινητοποιήσεων των γιατρών ανά την χώρα. «Η κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στον χώρο και πανελλαδικά είναι η ίδια κατάσταση. Η Πάτρα, η Χαλκίδα, τα Γιάννενα, τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, η Χαλκιδική, η Ρόδος, η Σητεία είναι σε επίσχεση εργασίας. Έχουμε φαινόμενα, όχι κάποια τυχαία, που οφείλονται στο διοικητή του εκάστοτε νοσοκομείου», είπε αλλά θέλησε να ξεκαθαρίσει το θέμα των ευθυνών για τις καθυστερήσεις. Δεν είναι θέμα διοικητή, είναι θέμα καθαρά της πολιτικής ηγεσίας που πρέπει να το λύσει». Περισσότερα...

Πηγή:Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger