Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Επιστολή του Νομάρχη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα τις καθυστερήσεις στη δακοκτονία

Επιστολή, στην αρμόδια Διεύθυνση προστασίας και φυτικής παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, απέστειλε ο Νομάρχης Λασιθίου Σήφης Αναστασάκης, την οποία κοινοποίησε στον υπουργό αλλά και στους βουλευτές του νομού, σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού για τη δακοκτονία.

«Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη μεγάλη μας αγωνία, για το γεγονός της καθυστέρησης της αποστολής της απόφασης, που αφορά τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού δακοκτονίας», τονίζει ο Νομάρχης.

Στο έγγραφό του επισημαίνει, ακόμη, ότι στο Νομό Λασιθίου, λόγω ξηροθερμικότητας, η καρπόδεση του ελαιοκάρπου παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πρωϊμότητα στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, και σημαντικό πρόβλημα με τους πληθυσμούς των δάκων.

«Για τους λόγους αυτούς, συνεχίζει ο Νομάρχης, είναι πολύ σημαντικό να ξεκινούν έγκαιρα οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του εντόμου, όπως εξάλλου υποδεικνύεται και επιστημονικά, προκειμένου να υπάρχουν πιθανότητες για επιτυχή αντιμετώπισή του.

Για αυτό και θα πρέπει να περαιωθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες που αφορούν την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού (τομεάρχες, παγιδοθέτες, αρχιεργάτες, ψεκαστές, αποθηκάριοι κ.α.), ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για την έναρξη των ψεκασμών, οι οποίοι, σε ότι αφορά το Λασίθι, θα πρέπει να ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου».

Συμπληρώνοντας ο κ. Αναστασάκης αναφέρει πως η πρόσληψη του προσωπικού είναι ένα σύνθετο ζήτημα, καθώς θα πρέπει, αρχικά, να ξεκινήσει η διαδικασία από το Υπουργείο, πριν επιληφθεί η Νομαρχιακή Επιτροπή και στη συνέχεια το ΑΣΕΠ, με δημοσιεύσεις, περιόδους υποβολής δικαιολογητικών, ενστάσεων κ.λπ. Παρά τις διάφορες προειδοποιητικές παρεμβάσεις της νομαρχίας δεν κατέστη δυνατό να εκδοθεί, ακόμη, η απόφαση του Υπουργείου.

Κλείνοντας ο Νομάρχης εφιστά την προσοχή του Υπουργείου στην έγκαιρη καταπολέμηση του εντόμου, καθώς τυχόν καθυστερήσεις θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο εισόδημα των παραγωγών, ζητώντας να γίνει το ταχύτερο δυνατόν η διεκπεραίωση της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger