Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πλακιωτάκης εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για τη μάχη της Κρήτης

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης σε εορταστικές εκδηλώσεις για την 68η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, Με εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε και το ακροβατικό σμήνος της βασιλικής βρετανικής αεροπορίας με την επωνυμία «Κόκκινα βέλη» (στη φωτογραφία) κορυφώθηκαν την Κυριακή στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την 68η επέτειο της Μάχης της Κρήτης
.
Σε δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης εξήρε το ρόλο της ιστορικής μνήμης σε μια εποχή, όπου αξίες και αρχές αμφισβητούνται, ενώ πρόσθεσε ότι:
«Η Ελλάδα αποτέλεσε την πρώτη χώρα που αντιμετώπισε με αποτελεσματικότητα και νίκησε δύναμη του επονομαζόμενου «’ξονα». Κατάφερε να στρέψει πάνω της το βλέμμα όλων των δημοκρατικών χωρών της υφηλίου, να κερδίσει για μια ακόμη φορά το θαυμασμό και σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων της. Μόνο μια από τις καλύτερες πολεμικές μηχανές της εποχής μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Ελληνικού Στρατού. Και η τελευταία μεγάλη μάχη δόθηκε στον τόπο μας, την Κρήτη, μια μάχη που κόστισε στον Άξονα 4.000 ζωές και περίπου 370 αεροσκάφη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger