Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Σύνδεσμος Μεταλλευτικών: Από το δ΄3μηνο του 2008 φάνηκε η κρίση στον κλάδο

Οπως σημειώνει ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, αντίθεται το τελευταίο τρίμηνο τα προϊόντα του κλάδου που απευθύνονται σε χαλυβουργία, οικοδομή, κατασκευές, ναυπηγεία αντιμετώπισαν πολύ χαμηλή ζήτηση με αποτέλεσμα την λήψη έντονων μέτρων για περιορισμό του κόστους και των ελλειμμάτων. Επισημαίνει παράλληλα, ότι ήδη τα πρώτα στοιχεία του 2009 αναδεικνύουν το βάθος της κρίσης και τη μεγάλη αβεβαιότητα των αγορών, με φυσική συνέπεια τον άμεσο επηρεασμό του κλάδου των πρώτων υλών.

Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρονται σε δελτίο τύπου του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων και αφορούν στοιχεία για όλα τα προϊόντα που μάλιστα δημοσιεύονται στο ετήσιο έντυπο απολογισμού που κυκλοφόρησε.

Ειδικά για την περιοχή μας αναφέρει το σημαντική ζημιά κερδών που είχαν τα Γυψωρυχεία, αφού η περιοχή μας είναι μια από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα στην εξόρυξη του παραπάνω προϊόντος.

Ειδικά για το Γύψο η συνολική παραγωγή του κλάδου το 2008 διατηρείται περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2007, εμφανίζοντας μικρή μείωση. Προβλέπεται σημαντική μείωση το 2009.

Καλύπτει κύρια τις ανάγκες της τσιμεντοβιομηχανίας και των μονάδων παραγωγής γυψοσανίδας και γυψοκονιαμάτων ενώ πραγματοποιεί και περιορισμένης κλίμακος εξαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger