Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Ενημέρωση για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στους ΟΤΑ

Προς ενημέρωση σας παραθέτουμε επιστολή του Γενικού Διευθυντή της ΚΕΔΚΕ κ. Βασιλείου για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στους ΟΤΑ:

« Στο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε ομόφωνα να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης, που η παγκόσμια οικονομική δημιουργεί στις τοπικές μας κοινωνίες.

Στην κατεύθυνση αυτή, εργαστήκαμε εντατικά και γόνιμα με το αρμόδιο Υπουργείο Απασχόλησης και τον ΟΑΕΔ.

Ήδη βρισκόμαστε στην τελική φάση διαμόρφωσης των όρων και των προϋποθέσεων για ένα πρόγραμμα απασχόλησης 20.000 ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απαιτούνται όμως, ορισμένες ενέργειες που θα διασφαλίσουν τους πόρους με τους οποίους η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετέχει στο πρόγραμμα αλλά και η ψήφιση σχετικής διάταξης με την οποία οι ΟΤΑ διασφαλίζονται ότι δεν θα επιβαρυνθούν μελλοντικά με την μονιμοποίηση αυτών των ανέργων.

Αντιλαμβανόμαστε τις πιέσεις που ήδη ασκούνται στις δημοτικές αρχές μετά την σχετική δημοσιότητα. Πρέπει όμως να αναμένετε τις τελικές οδηγίες της ΚΕΔΚΕ, ώστε να ξεκινήσετε όλοι την υλοποίηση του προγράμματος , όταν θα έχουν επιλυθεί οι παραπάνω εκκρεμότητες».

Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger