Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Επαφές Δημάρχου Σητείας

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης επέστρεψε από την Αθήνα, όπου είχε μεταβεί για να συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο του διαδημοτικού δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α με Θέμα:

΄΄Η πρόληψη για την υγεία, αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης΄΄.

Σκοποί του διαδημοτικού δικτύου που περιλαμβάνει μαζί με το Δήμο Σητείας άλλους 140 Δήμους της χώρας είναι:

Η συνένωση των δυνάμεων των Δήμων στον τομέα της πρόληψης της υγείας για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών τους.
Η ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου πλαισίου λειτουργίας των Δομών Υγείας στους Ο.Τ.Α όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών Υγείας στον τομέα της πρόληψης.
Η ανάπτυξη προγραμμάτων Πρόληψης της υγείας στους Δήμους - Μέλη,
Η διαδημοτική συνεργασία για τη διεκδίκηση πόρων, κρατικών και Ευρωπαϊκών.
Η πραγματοποίηση ετήσιων συνεδρίων και τοπικών εκδηλώσεων για την ανάπτυξη θεμάτων πρόληψης της Υγείας που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στόχοι του Δικτύου είναι:

Αξιοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας στον τομέα της Πρόληψης, ώστε το Δίκτυο να αποτελέσει θεσμικό Σύμβουλο του Υπουργείου στα θέματα αυτά.
Διοχέτευση των κρατικών ενισχύσεων σε προγράμματα των Δήμων - Μελών.
Ανάπτυξη συνεργασιών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε θέματα Πρόληψης (π.χ υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, ανάληψη σχετικών προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κ.λ.π.) προς όφελος των Δήμων όπου έχουν έδρα οι οργανισμοί και οι φορείς αυτοί.
Επιδίωξη επίσημης συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά όργανα χάραξης πολιτικής και σχεδιασμού προγραμμάτων σε θέματα υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Σχεδιασμός και εκτέλεση κοινών προγραμμάτων με Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα της Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
Συνεργασία με επιστημονικούς φορείς Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα με στόχο την πραγματοποίηση κοινών για όλους τους Δήμους, προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας.
Μετατροπή της Εφημερίδας <<Δήμων Υγεία>> που εκδίδει το Διαδημοτικό Δίκτυο σε ισχυρό διμηνιαίο βήμα διαδημοτικού διαλόγου για την πρόληψη της υγείας των κατοίκων.
Επιστημονικές Ανακοινώσεις και Δημοσιεύσεις σε συνέδρια και έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, με βάση τα στοιχεία που θα έχουν συλλεχθεί από τις δράσεις του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.
Προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων και εθελοντών των Δήμων -Μελών που έχουν τα τυπικά προσόντα και θέλουν να συμμετάσχουν, μαζί με τους εξειδικευμένους επιστήμονες, στον τοπικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ Άγις Τσουρός Δ/ντής του Κέντρου για την υγεία στο Αστικό περιβάλλον του παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το συνέδριο παρακολούθησε και το μέλος της επιτροπής υγείας του Δήμου Σητείας δημοτικός σύμβουλος κ. Κων/νος Βουγιουκλάκης.

2.Επίσης ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την έκθεση Ecotec για τεχνολογίες περιβάλλοντος και φωτοβολταϊκά συστήματα. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση πάνω σε νέες τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων και συστήματα καθαρισμού.

3.Σήμερα Δευτέρα στις 10:00 π.μ. ο Δήμαρχος κ. Νίκος Κουρουπάκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Πρωτογεράκης Μιχάλης συναντήθηκαν με τους Δημάρχους Ιτάνου κ. Χατζηνάκη Ιωάννη και Λεύκης κ. Δρακάκη Ιωάννη καθώς και τον Αντιδήμαρχο Μακρύ Γιαλού κ. Τσομπανάκη. Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός διαχείρισης απορριμμάτων στα πλαίσια της 12ης Διαχειριστικής Ενότητας περιφέρειας Κρήτης. Αποφασίστηκε η άμεση σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον ΕΣΔΑΚ για την διαχείριση του ΧΥΤΑ Σητείας μέσω εργολάβου. Το κόστος θα ανέλθει περίπου στα 34€/τόννο σκουπιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger