Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Λαϊκή Συνέλευση Δήμου Σητείας (Δελτείο τύπου Δήμου Σητείας)

Πραγματοποιήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση του Δήμου Σητείας στο Πολύκεντρο την Κυριακή 30/11/08 και ώρα 5μ.μ. με θέμα συζήτησης:

«ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ»

Η Συνέλευση χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, αλλά και την ένταση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που βρήκαν βήμα για να εκφράσουν την εμπάθειά τους εναντίον του Δημάρχου Σητείας. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και της εκκλησίας για επενδύσεις και ανάπτυξη που θα βγάλουν τη Σητεία από την απομόνωση και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις απασχόλησης και οικονομικής δραστηριότητας με αποτέλεσμα να καλυφτεί το έλλειμμα ανάπτυξης της περιοχής.

Στήριξη για τις επενδύσεις στην περιοχή με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος εξέφρασαν με μηνύματά τους ο Υφυπουργός Άμυνας κ. Ι. Πλακιωτάκης, ο Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Βουλευτής επικράτειας του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Κουβέλης καθώς και άλλοι φορείς.

Από τις τοποθετήσεις επαναβεβαιώθηκε η στήριξη των θεσμικών εκπροσώπων του Νομού στις επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή και στην επένδυση αξιοποίησης της Μοναστηριακής περιουσίας της Μονή Τοπλού. Ιδιαίτερα διαφωτιστικός για όλα τα θέματα ήταν εκτός από το Δήμαρχο κ. Νίκο Κουρουπάκη, ο Αντινομάρχης Λασιθίου κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο Πρόεδρος Εξαγωγέων Κρήτης κ. Καλαμπόκης Άλκης, ο Ηγούμενος της Μονής Τοπλού κ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κ. Δελημπαλταδάης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λεύκης κ. Ι. Καλαποδάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ιτάνου κ. Ι. Περάκης, καθώς και πολλοί άλλοι ομιλητές με θεσμικό ρόλο. Τη στήριξη στο έργο και τη δράση του Δημάρχου Σητείας τόνισε ο Γραμματέας της Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Κοζυράκης.

Ιδιαίτερα επιθετικοί εναντίον του Δημάρχου Σητείας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανυψητάκης, Δερμιτζάκης καθώς και ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Γαρεφαλάκης. Στις τοποθετήσεις τους στράφηκαν με τρόπο προσβλητικό για τους θεσμούς εναντίον όλων όσων υποστηρίζουν την αξιοποίηση της Μοναστηριακής περιουσίας και ιδιαίτερα εναντίον του Δημάρχου Σητείας κ. Ν. Κουρουπάκη τον οποίο προσπάθησαν να προσβάλλουν προσωπικά με κάθε τρόπο. Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Ν. Κουρουπάκης άκουσε όλους τους ομιλητές και έδωσε απαντήσεις σε όσα θέματα αφορούσαν τη δράση του Δημάρχου Σητείας, και ως μέλος του Ιδρύματος ‘'ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΗ''. Τα συμπεράσματα της Λαϊκής Συνέλευσης θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας, το οποίο και θα αποφασίσει για τους τρόπους δράσης και τη μεθόδευση απόκρουσης των μεθοδευμένων επιθέσεων εναντίον των πρωτοβουλιών και του προγραμματισμού των αναπτυξιακών δράσεων και επενδύσεων στην περιοχή της Σητείας.

Σημειώνουμε ότι η διαδικασία της λαϊκής συνέλευσης διήρκησε 6 ώρες ,ακούστηκαν όλες οι απόψεις και αποκαλύφθηκαν πολλές πτυχές των θέσεων που έχουν υποστηρίξει διαχρονικά κάποιοι θεσμικοί και μη εκπρόσωποι του Νομού Λασιθίου και της Σητείας. Η ανάγκη για υλοποίηση και ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομών:

- Του Λιμανιού της Σητείας με παράλληλη ένταξη του ως προορισμού στις άγονες γραμμές για ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Ανατολικής Κρήτης
- Του Αεροδρομίου ώστε να παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο
- Του ΒΟΑΚ ενός έργου που για το Λασίθι είναι πρώτη προτεραιότητα
- Η ίδρυση νέου τμήματος ΤΕΙ στη Σητεία
- Ο Νότιος Οδικός Άξονας σύνδεσης της Σητείας με Ιεράπετρα
- Και τέλος οι μεγάλες επενδύσεις είναι ζητήματα στα οποία οι πολίτες και η Δημοτική Αρχή επικεντρώνουν το ενδιαφέρον και την αγωνία τους για υλοποίηση από τους αρμοδίους φορείς της πολιτείας.
Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Κουρουπάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των πολιτών και τη στήριξη στο έργο του Δήμου

Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger