Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Παρουσίαση των εκδοτικών και άλλων πρωτοβουλιών του ΟΑΣ














Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε κατά νου το μέγεθος εργασιών του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας (ΟΑΣ). Ο ΟΑΣ είναι στην ουσία μια κοινή προσπάθεια των δήμων της επαρχίας Σητείας για μια κοινή προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και την ανάπτυξη μέσα από δραστηριότητες όπως αυτές προκύπτουν από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και τις εθνικές χρηματοδοτήσεις.

Επειδή όμως σκοπός του άρθρου δεν είναι να δείξει το έργο που κάνει ο ΟΑΣ αλλά να δείξει μερικές από τις τελευταίες προσπάθειες που κάνει ο ΟΑΣ για να προβάλει τη Σητεία. Μέσα από τα άρθρα του blog μας έχουμε δείξει τις εκδόσεις που έχει κάνει ο ΟΑΣ και είναι ο Τουριστικός Οδηγός , βασικό έργο και με άμεση χρήση σε Ελληνικά- Αγγλικά- Γαλλικά, την ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει στη διεύθυνση http://www.cretesitia.gr/, του τουριστικούς χάρτες της επαρχίας, το καταπληκτικό λεύκωμα για τη Σητεία του φωτογράφου Μανώλη Τσαντάκη που προφανώς δεν θα μπορούσε να γίνει χωρείς τη χρηματοδότηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και ένα DVD το οποίο είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΟΑΣ διέθεσε αρκετά από τα αντίγραφά του στη βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν σε διάφορες δραστηριότητες Αθλητικές, Καλλιτεχνικές και Επιστημονικές του Γενικού Λυκείου Σητείας. Ο Ψηφιακός αυτός δίσκος περιλαμβάνει διαφημιστικά της επαρχίας μας αλλά και ένα πολύ καλό και πραγματικά δουλεμένο ντοκιμαντέρ για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Την Τετάρτη 1η Απριλίου ο ΟΑΣ σε μια εκδήλωση στο ξενοδοχείο Ίτανος όπου παρουσίασε τις εκπληκτικές αυτές προσπάθειες που θα προσφέρουν δυναμικά στην τουριστική προβολή αλλά και ανάδειξη του πολιτισμού της Επαρχίας Σητείας.

Συγχαρητήρια στον ΟΑΣ για το σημαντικό αυτό έργο αλλά και την προσπάθεια που έχει από τώρα στόχο να καταλάβει στα πλαίσια των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων του Δ' Κοινοτικού Πλαισίου στήριξης μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger